Communicatie tussen client en server

Representation state transfer (REST) is een software architectuur model dat zorgt voor de communicatie tussen client en server over het internet. Een REST architectuur bestaat uit requests en responses die de representatie van een bepaalde resource overbrengen. De representatie van een resource bestaat uit een document die de status en inhoud bevat. Een resource kan van alles zijn: een persoon, auto, factuur of de status van een opdracht. Marviq is REST specialist en heeft ruime ervaring bij het inzetten van REST.

WOA: architectuur voor webapplicaties

Web Oriented Architecture (WOA) is een software architectuur speciaal voor webapplicaties. Het is gebaseerd op service orientated architecture (SOA) en maakt slim gebruik van de browsermogelijkheden. WOA communiceert met een API door middel van REST of POX. Webapplicaties gebaseerd op WOA verkrijgen bijna alle functionaliteiten via API calls. Zo kan een applicatie niet alleen via een browser gebruikt worden, maar ook via andere webdevices zoals smartphones en tablets. Marviq is specialist in webapplicaties en het gebruik van WOA.

Webservices met SOAP

SOAP (Simple Object Access Protocol) is een op XML gebaseerde webservices waarmee gegevens uitgewisseld kunnen worden. Het soort gegevens dat uitgewisseld wordt is divers. Voorwaarde is wel dat het XML is. Marviq is XML specialisr en heeft ruime ervaring als SOAP professionel.